Ohlédnutí za listopadem


Datum publikace: 03.01.2022

Ohlédnutí za listopadem
Nízkoprahové kluby, které poskytují uživatelům prostor pro smysluplné trávení volného času, byly s příchodem listopadu využívány k doučování nebo ke společnému hraní nejrůznějších deskových her. Zaměstnanci nízkoprahových klubů s dětmi trávili čas drobným tvořením a zaměřili se také na předvánoční výzdobu. 
 
V dětském klubu ve Vysokém Mýtě proběhlo také několik setkání v rámci přírodovědného kroužku, který zde organizuje zapálený ornitolog a nadšenec přírody Tibor Schwarz. Kroužky probíhají akčně. Uživatelé jsou zapojováni formou her do učení, a mají tak příležitost a možnost naučit se novým věcem v souvislosti s přírodou a zvířaty.
 
Zaměstnance služby Streetwork jste mohli potkávat v lokalitách Chrudim, Heřmanův Městec, Hrochův Týnec a nově v Třemošnici. Zaměstnanci služby vyhledávali mladé lidi na ulici a v parcích, představovali jim službu, sebe a předávali letáky a kontakt. V listopadu proběhla také schůzka na OSPOD Chrudim, ohledně situace týkající se nového chrudimského Skateparku. Byla zde domluvena další spolupráce ohledně sledování patologických jevů a celkového monitoringu místa. 
 
V předškolkách jsme se věnovali tématům zaměřeným na podzim, které se ke konci měsíce začali prolínat s Adventem a tradicí Čerta a Mikuláše. Během listopadového měsíce se děti v předškolkách naučily opět spoustu básniček, malovali jsme a rozvíjeli jejich kreativitu.
 
Velký zájem uživatelů vzbudil rodinný klub v Čankovicích, jehož součástí byla výroba adventních věnců. Akce proběhla za přítomnosti učitelek předškolky a také zaměstnance aktivizačního programu pro rodiny s dětmi. Zaměstnanci sociálně aktivizačních služeb se po zbytek měsíce věnovali především posilování rodičovských kompetencí a řešili výchovné problémy. Zástupci Terénního programu pro rodiny pomáhali uživatelům vyhledávat pracovní nabídky nebo jiné odpovídající bydlení.  Dále s klienty řešili rodinné rozpočty a finanční gramotnost, dluhy a exekuce.
 
Možnost seznámit se s chodem organizace mají také zájemci o absolvování praxe v organizaci Šance pro Tebe. 
 
„Hned na úvod bych chtěla zdůraznit, že tato praxe byla pro mě velmi přínosná. Byla to moje první příležitost nahlédnout pod pokličku sociální práce, což pro mě znamenalo i jisté vystoupení z mé „komfortní zóny“. I přesto, že jsem nevěděla, co od jednotlivých zařízení čekat, tak se mě pracovníci všude velmi vstřícně ujali a vysvětlili mi, co je ode mě požadováno. V Chrasti jsem zastupovala pozici doučující angličtiny. Zde si hlavně u dětí vážím toho, že ve svém volném čase dobrovolně navštíví organizaci a přijdou si pro pomoc s učivem. V Chrudimi jsem pro změnu trávila perspektivně čas s dětmi po škole, ať už prostřednictvím hry, nebo nějakého kreativního tvoření. Nejvíce mi přirostla k srdci „práce“ v předškolce v Čankovicích, tam jsem totiž cítila největší posun kupředu ze strany dětí. Připadalo mi, že po každé návštěvě byly o něco šikovnější, trpělivější a klidnější. Což mě samotnou velmi těšilo a motivovalo k dalším aktivitám. Nesmím zde ani opomenout skvělou práci ze strany paní učitelky a asistentek, protože byly opravdu skvělé,“ sděluje svojí zkušenost stážistka Sára. 
 
 
S náplní práce zaměstnanců Šance pro Tebe se seznámili také zástupci Platformy pro včasnou péči. Připraven byl bohatý program včetně návštěv jednotlivých služeb, při nichž jsme sdělovali své zkušenosti práce s rodinami a dětmi. Sladkou tečkou bylo pohoštění v naší zasedací místnosti a příjemná návštěva Šicí dílny v níž měli možnost zakoupit si různé suvenýry. 
 
Výroba v Šicí dílně probíhala v obvyklém rytmu plnění zakázek. V obchodě sociálního podniku (nacházejícího se na adrese Fortenská 138, Chrudim) naleznete potřeby do kuchyně (zástěry, chňapky), pouzdra na mobil, bavlněné podšálky, nákupní tašky a mnoho dalších praktických potřeb. Navštivte nás a vyberte si z bohatého sortimentu. 
 
 
 
Marek Točoň
PR Pracovník
Mob.: 733 747 746
E-mail:


Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz